Kérdése van? Hívjon minket! +36-56-424-455

Blog

Az őszi túrák nélkülözhetetlen ruhadarabjai

2023.09.12 10:02
Az őszi túrák nélkülözhetetlen ruhadarabjai

Az ősz az egyik legideálisabb időszak a túrázáshoz, mivel ilyenkor a természet ezerféle színt ölt, a levegő pedig felfrissül. Viszont a hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a természetjárásra komolyabban kell felkészülni, így érdemes az ellenállóbb katonai ruházatot választani, amely egyben a legnagyobb komfortot is nyújtja. Bejegyzésünkben három ilyen ruhadarabot mutatunk be.

Poncsóval az eső ellen

Bármikor előfordulhat a túrák során, hogy elered az eső. Ilyenkor a legcélszerűbb felkapni egy poncsót, amely teljesen vízhatlan, így tökéletesen ellenáll az esőnek. A ruhadarab könnyedén felvehető bő szabása miatt, és nemcsak a viselőjét, hanem annak túrahátizsákját is védi az esővel szemben. Mindezeken túl a poncsó szélálló is, így a viharosabb időkben is védelmet nyújt.

Biztonságos léptek és száraz lábak a megfelelő túracipőkkel

Ősszel az esős időjárás miatt a talaj fellazulhat, így bárki könnyedén elcsúszhat. Mindemellett a nem megfelelően kiválasztott cipő be is ázhat, ami kényelmetlenné teheti a túrát, de akár felfázást is okozhat.

Az egyik legfontosabb feladat ezért a megfelelő túracipő kiválasztása, amely víztaszító felsőrészével szárazon tartja a lábat, míg masszív talpával biztosan „kapaszkodik” a talajba. Érdemes a lábbelihez hozzáillő túrazoknit is választani, mivel együtt nyújtanak igazán komoly védelmet.

Komfort és praktikum egy remek túranadrággal

A hosszabb őszi természetjárásokon ajánlott egy kényelmes túranadrágot is húzni, mivel szabásának és anyagának köszönhetően nem tapad a lábhoz, így a ruhadarab minden terepen szabad mozgást biztosít. A nadrág oldalsó zsebekkel is el van látva, amelyekben a túrázáshoz szükséges apróbb eszközök, mint egy bicska vagy iránytű praktikusan elhelyezhetők.

Amennyiben ősszel is élvezni szeretné a természet csodáit, készüljön fel a túrákra az általunk forgalmazott kiváló minőségű katonai felszerelésekkel és ruhadarabokkal!