Üzletünk technikai okok miatt március 25-én (szombaton) ZÁRVA tart!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-56/424-455

Amerikai magnézium tűzgyújtó
Amerikai magnézium tűzgyújtó
5 850 Ft / db

Amerikai magnézium tűzgyújtó

Magnézium tűzgyújtó szerszám - Használati utasítás:
1. lépés: Állítsa az eszközt stabilan az élére. Kaparja meg a „shaving edge” felirattal jelölt keskeny oldalt egy késpengével, az eszközre merőlegesen. Képezzen kis halmot a magnézium forgácsból, a meggyújtani kívánt alap mellett. (száraz falevelek, papír, apró gallyak, fakéreg stb.)
2. lépés: Ismét állítsa stabilan az eszközt az élére, nagyjából 2,5 cm távolságra a magnézium forgácstól, körülbelül 45 fokos szögben. Húzza végig gyorsan a kést, többször a „sparking insert” felirattal jelölt oldal teljes hosszán, merőlegesen a szikrázó betétre. Ezzel a művelettel szikrák keletkeznek, melyek hatására a magnézium forró, fehér lánggal égni kezd.

Figyelmeztetés: Tűzgyújtó eszköz, körültekintően használja. Gyermekektől tartsa távol.

Tippek túlélési helyzetekhez: Szeles időjárási körülmények között ásson egy kis gödröt a földbe a magnézium forgács számára. Gumi meggyújtásával füstjeleket küldhet.(Járművének kereke alkalmas erre a célra, a levegőből észreveheti egy repülő vagy helikopter.) Ha nincs kéznél megfelelő gyújtós alapanyag:
- Saját ruházatának egy darabja megfelelő (zseb, zsebkendő stb.).
- Jármű kárpit
- Csapoljon le benzint a járműből, öntse a dísztárcsába, áztassa benne a rongyokat, majd gyújtsa meg. Ezzel a művelettel szintén lehetséges füstjeleket küldeni.
Figyelmeztetés! A gázolaj ilyen jellegű alkalmazása igen veszélyes. Kerozin és dízel üzemanyag használható erre a célra.
Méret
7,5x2,5x1,0 cm
Raktáron
5 850 Ft / db
Adatok
Cikkszám
SAK00052
Hasonló termékek